Sunday, June 28, 2009

PAMERAN MONSTER & DINASOUR di Mid Valley

sebelum exam dulu, sempat gak g Mid Valley tngok pameran dinasour..teruja sgt nak g..at last, dpt gak aku g..hehe..ni r antara beberapa gmbr yg dpt aku upload...




ni antara haiwan2 yg terdapat dlm pamera tu..ingtkan pameran Dinasour jer..upanyer, ada haiwan lain lg..





MQA .. MQA ..

Walaupun penat, Zimie tetap happy sbb MQA dah datang ke kampus kami..Harap2 kptsan nnt lulus ler..Ni ada beberapa gmbr yg smpat Zimie snap smasa persdiaan MQA dulu..
antara bahan BBB pljr major BM

smpat lg snap dlm bilik msyuarat..

msyuarat pra MQA dgn pihak BPG dan OUM..

bisnes apa ni kak???

smpai 2 bagasi dibawa oleh Baiti..

Wah! heppinyer kwn2 kiter ni susun fail..

persiapan utk MQA..bnyk bahan disediakan

gelagat kawan2 yg bz menyusun fail masing2...

EXCIDENT !!! EXCIDENT !!!

May lepas, family Zimie terlibat dgn kemalangan di Bukit Tangga, Kuala Klawang, Negeri Sembilan. Ketika kejadian, kereta Iswara yang dipandu oleh Papa Zimie tidak dapat dikawal dengan baik sehingga menyebabkan kereta tersebut memasuki longkang. Menurut pemandu, sekiranya kereta tidak dapat dikawal dengan baik, kemungkinan kereta tersebut menjunam ke dalam gaung yang terletak di sebelah kanan adalah tinggi. Mujur tiada apa-apa kecederaan yang serius berlaku. Selepas kejadian, family Zimie dihantar ke Seremban dan seterusnya ke Kuala Lumpur oleh Mama Leha. Kepada sebuah family yang datangnya dari Shah Alam, Zimie ucapkan terima kasih banyak-banyak kerana sudi menghantar adik Zimie ke sekolah di Seremban. Kepada semua pihak yang membantu, Zimie ucapkan jutaan terima kasih.

Thursday, June 11, 2009

orang KOREA suka kat MALAYSIA!!!

hai...minggu lepas, Zimie ada menonton Super Junior Fullhouse...citernyer mengenai satu grup band yg femes ni...Super Junior ni dari Korea..yg uniknyer tntang Super Junior ni, ahli grup ni mencecah 14 orang...bilangan ahlinyer sntiasa berubah2...xtau mane 1 yg betul...lagi 1uniknyer Super Junior ni ialah ahlinyer terdiri drpd org Korea dan China...kiranyer majmukla tu..apa yg menariknyer ialah bila Zimie melihat salah satu video klip Super Junior nih..mmg Zimie kagum..terharu pun ada...sebab apa??? sbabnyer klip video tu dibuat di Malaysia...pergh! saper x bangga beb??? sebelum ni, kita asyik kagum dgn keindahan panorama citer2 Korea mcm pulau Jeju ler... salji ler... tp skrg ni, org Korea pulak dtg buat pgambaran klip video diorg kat sini..x caya, cuba tgok video nih... Dancing Out - Super Junior...


video


ni pulak antara beberapa scene yg diambil oleh
Super Junior di Malaysia...


ni Zimie xtau r katne..area Bangkok Bank kot...


ni area Mydin Kotaraya n Puduraya...betul x?


cuba tgok no plat motor tu...sape punyer ek?


dah terang lagi bersuluh..tgok latarbelakang gmbr tu..

kat Dataran Merdeka

berlatarbelakangkan bangunan Sultan Abdul Samad...

kat Putrajaya..

Tuesday, June 9, 2009

MAMA LEHA kesayangan Zimie akan berpindah...

sewaktu Zimie sibuk menjawab soalan peperiksaan, Zimie mendapat SMS daripada Mama Leha..

"Ma dapat tukar ke Pahang bulan 6 ni"....


hancur luluh hati Zimie membacanya...Zimie rasa sedih dan gembira..Sedih kerana terpaksa berpisah dengan Mama Leha...gembira pula kerana Mama Leha tidak pelru lagi berjauhan dengan ayah di Pekan, Kuantan.. banyak kenangan manis Zimie dengan Mama Leha...tak mungkin dapat Zimie lupakan...Insyallah, suatu masa nanti, Zimie pasti akan ke sana untuk menziarah Mama Leha...

ZIMIE kembali...

hai guys...sorry ler...lama sudah Zimie x update blog Zimie..mklumlha, bz giler....ke'BUSY'an Zimie bermula penghujung April lepas di mana kampus Zimie telah dipilih utk dinilai oleh pihak MQA...adus! mmg x tdo malam dibuatnyer...mana tidaknyer, banyk benda yg kena diuruskan...bnyk fail kena buat...bnyk dokumen kena fotostat...kerja2 penceriaan bilik kuliah lagi..pergh!!! mmg penat giler..nasib baik Zimie dibantu oleh rakan2 yg lain..pensyarah pulak jenis yg suportive n baik ati...x r terasa sgt...

pas abais jer MQA, Zimie pun mula buka buku..baru dapat baca buku...lg 2 minggu nak exam, baru Zimie dapat study...pergh! mula2 mmg tensyen giler...tp, lama kelamaan Zimie ok...Alhamdulillah...Zimie dapat tempuhi exam dgn jayanya...tp x tau r resultnyer cmne nanti kan..so, tggu jela pasni result Zimie...

pastu, terus g Melaka..ada kursus rekreasi..mula2 ingatkan kena g sana hnya utk berekreasi..upa2nyer, kena kursus daa...kursus kejurulatihan rekreasi..pergh!!! mmg taough kursus ni...perlulakn kekuatan mental mahupun fizikal...Alhamdulillah, Zimie dapat laluinya dengan baik...bnyk pengalaman baharu Zimie dapat...nnt Zimie postkan dlm post yg seterusnya...

balik jer dari Melaka, Zimie bersiap2 pula utk berangkat ke utara...ke Kedah, Penang dan Perlis...nak tau apa Zimie buat di sana, nntikan post terbaru Zimie x lama lagi..bnyk benda yg Zimie nak kongsikan bersama...dan sekrang, 1o Jun, barulah Zimie dapat duduk rumah n bukak laptop ni...baru ler dpt online...ok..Zimie penat r..baru smpai dari Perlis tadi...sok Zimie post lagi ek...bye...