Thursday, February 12, 2009

GENG PENGEMBARAAN BERMULA

semalam, aku dgn kwn2 aku g GSC Mid Valley..tgok citer ni..mmg x sabr2 aku nak tgok citer ni..excited giler..memandangkan aku takut tiket abis, aku tempah pakai online jer..malam sblum nk g tu, aku da termimpi2 nk tgok upin ipin ni..geram btul aku kat budak dua orng tu...hehe..


sampai masanyer, aku pun masuk pawagam..aku ingat aku sorang jer fanatik kat citer ni..upanyer, bersepah lagi org len yg sebaya dgn aku g...kanak2 tok sah citer r..mmg ramai pun...ada siap bawak couple masing2 tu tgok citer ni..bukan tu jer, aku tgok kwn2 aku yg sama kampus pun datang gak..sebaris tu penuh dgn diorang jer..


tu la dier penangan upin ipin...bukan budak2 jer, remaja n orang tua pun suka gak tau..hehe..temasuk r aku..citer ni mmg besh giler..aku nk tgok lg..ada bnyk part yg besh...mcm part rajoo n upin ipin kejar opet...part diorang kena kejar dgn ular, lintah besar, hantu durian dll..ada gak part lawak hampir2 18 sx tp x de r teruk sgt..yg plig besh sbb tgok kecomelan upin dan ipin...

ni la dia OPET..
1 watak baru yg aku suka dlm citer ni ialah OPET..opet ni mmg comel..tp xtau bahasa pe yg dia gunakan masa dia cakap tu..mcm Jepun pun ada..macam Rusia pun ada...dia slalu cakap 'Pashi! Pashi' hehe..aku pun xtau maknanyer pa..cuma Rajoo je tau..sbb dia kan pandai dgr bunyi binatang..hehe..tp part dia nak berpisah dgn Rajoo, Upin Ipin, Kak Ros, Badrol n Lim ..mmg sedih..sedar x sedar da mengalir air mata ni..

pape pun, jangan lupa tgok citer ni..bak kata Ipin 'tengok..tengok..tengok..' hehe..rugi kalo x tgok..aku salute pd pengarah n penerbit citer ni...kalo sebelum ni org slalu bagi rating filem smpai 5 starz je kan..utk citer GENG PENGEMBARAAN BERMULA ni, aku bagi 1 000 000 STARZ...cayalah..salute...

4 comments:

Papysnow said...

wohooooo!! thank you for ta cool writeup and watching GENG!!!

Oopet: pashiii passshiibakaa~
glad that you truly enjoyed it!!!:D

edancoba said...

hamboi2x...
*jari kelinking*
sonoq ker abg zimie??
huhu..
edan nnt awal Mac bru bleh layann
coz tarak duit loohh
hehe...

sebiji eejean said...

Hai we are glad you enjoy GENG!

btw, we will having event on
"GENG ROAD SHOW" coming on this weekends.

Saturday GSC one utama
12pm-2pm

Sunday GSC Midvalley 12pm-2pm

You wil be having chances to meet GENG voice actors, GENG crews, Upin Ipin mascot as well.

Bring your friend & family to meet us there.

Nizam LCP said...

terima kasih kerana menyokong! kami sangat menghargai komen dari anda. hehehe tengok lagi sejuta kali. mesti puas.

- Nizam LCP